kij

Direktlänk till inlägg 2 juni 2009

Inläggen duggar inte riktigt tätt...

Av Karin - 2 juni 2009 09:56

Tiden bara går och går och datorn är inte uppkopplad så ofta nu för tiden. Har att göra med att hålla efter Isak som tycker att det är väldigt intressant med sladdar och dyl. Detta resulterar tyvärr i att jag väljer den lata vägen och undviker att ta fram datorn. Men nu tyckte jag det var dags.


Kan ju inte summera allt som hänt sedan sist men i korta drag så har vi haft besök av Astrid (vilket var mycket trevligt!), njutit i solen och varit iväg på lite olika träffar. Fortsätter även med mitt trädgårdsprojekt vilket inte är det lättaste. Var iväg på Bengtssons plantskola i söndags och shoppade loss :-) Hur kul som helst. Kom hem med lite plantor, prydnadsgräs och olivträd till altanen. Inte fel med presentkort :-)


Nu ligger Isak ute i vagnen och sover, kring lunch ska vi vara nere i pippiparken i stan och fika tillsammans med Alice och Svea med mammor. Vädret är ju lovande så det ska nog bli en go stund.


Tänkte även att jag skulle lägga ut lite bilder men det får bli en annan gång... nu har jag i allafall skrivit det så nu har jag "pressen" på mig :-)


Lovade ju även dig, Astrid, att jag skulle lägga ut receptet på Godmorgonbullarna, så här kommer det:


12 bullar

Jäsning: över natten

Ugn: 250 grader, 7-10 minuter.


ca 12 g jäst (1/4 paket)

3 dl kallt vatten eller mjölk

1 msk olja

1 tsk salt

1 dl grahamsmjöl

ca 6 dl vetemjöl

vallmo- eller sesamfrö


Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den i lite av vattnet eller mjölken. Tillsätt olja, salt, grahamsmjöl och ungefär 5 dl av vetemjölet. Arbeta degen smidig. Knåda i resten av mjölet på bakbordet.

Rulla ut degen till en längd. Dela den i lika stora delar. Forma släta, sprickfria bullar. Lägg bullarna på en smord plåt eller på bakplåtspapper (eller i en muffinsplåt (detta alternativ valde jag vilket var mycket smidigt)). Ställ dem i kylskåpet och låt dem stå i rumstemperatur medan ugnen värms till 250 grader. Pensla bullarna med vatten och strö över vallmo- eller sesamfrön. Grädda dem mitt i ugnen i 7-10 minuter. Låt dem svalna lite innan de serveras.


I morgon ska vi upp till min mormor och morfar och hälsa på. Ska bli kul. Länge sedan sist...


Ha det bra!



 
 
Ingen bild

Farmor

2 juni 2009 18:00

Hej på er och tack för några goa dagar tillsammans med er. Det är alltid lika roligt att få komma till ert gästvänliga hem. Men jag förstår att det inte blir så långa stunder i ro nu förtiden för Isak tränar på att bli kvick i sina rörelser så ni har att göra när han är vaken. Tack för receptet Karin, nu ska det bli färska bullar till vårt lilla kalas på fredag då Stellan o Majbritt, Inga och Lennart samt Gösta och Ingrid kommer för en go liten stund. Ha det riktigt gott hela familjen/Kram Farmor

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karin - 19 juli 2011 15:45

Här kommer lite sommarbilder. Allt bara bra med oss.           ...

Av Karin - 10 maj 2011 22:12

Ett bra tag sedan senaste inlägget. Hänt en hel del sedan dess. Stina lyckades också få vattkoppor så det blev återigen en veckas "isolering" för att inte smitta ner andra. Sedan har det varit lite förkylt men inte så farligt. Börjar annars komma in ...

Av Karin - 18 april 2011 22:25

I fredags kväll ställdes helgens resplaner in eftersom Anna blev sjuk :-( Kändes mycket tråkigt, men vi får försöka få till en annan helg istället. Lördagen tillbringades istället på stan. Blev då varse att vi numer har en 2,5-åring som blir mer och ...

Av Karin - 14 april 2011 22:15

Idag har då grävmaskinen varit här och hjälpt oss med förberedelserna inför uterumsfixandet. Isak satt under en stor del av dagen klistrad vid glasdörren mot baksidan för att följa vad som hände. Pappa var här efter jobbet så nu tror jag att det mest...

Av Karin - 13 april 2011 22:08

Idag fyller Stina 1 månad. Fattar inte hur fort tiden har gått! Graviditet och förlossning känns mycket avlägset... och det känns hur självklart som helst att det är just Stina som kommit till oss. Var ju så nyfiken när hon var i magen över vem det v...

Ovido - Quiz & Flashcards